• Otvorenie školského roka

          • Školský rok 2019/ 2020 otvoril pán starosta JUDr. Juraj Guzej. Poprial pedagógom i žiakom veľa úspechov do nového školského roka. Vyjadril spokojnosť s doterajšími výsledkami žiakov školy a snahu obecného úradu pomáhať škole aj v tomto školskom roku pri dosahovaní čo najlepších výsledkov. Za hlavnú úlohu v tomto školskom roku vytýčil prevenciu šikanovania a agresivity na našej škole. Pán riaditeľ zaželal žiakom veľa úspechov a povzbudil ich, najmä prvákov, do ďalšej tvorivej práce na ceste za novými  vedomosťami a úspechmi v súťažiach.

          • Celoškolské združenie rodičov - informácie

          • Dňa 18.9.2019 (streda) o 15,30 sa uskutočnilo celoškolské združenie rodičov žiakov našej Základnej školy.  Zverejňujeme najdôležitejšie informácie:

            Školská jedáleň

            • Postup pri nahlasovaní  a odhlasovaní stravníka z obeda – žiak - stravník - je prihlásený na stravu len ak  zaregistruje svoju prítomnosť cez elekr.čip. Chýbajúceho žiaka nie je potrebné odhlasovať z obeda 
            • Postup pri odhlasovaní stravníka z obeda – žiak príde do školy a nechce obed – zapíše sa do zošita na odhlasovanie obeda
            • Žiak príde do školy z rôznych dôvodov po 8,15 hod. – rodič je povinný nahlásiť telefonicky alebo osobne vedúcej školskej jedálne (0907623850) do 8,15, že žiak bude neskôr v škole a bude stravník. Ak to neurobí, žiak nemá nárok na obed v ten deň.
            • Žiak odíde zo školy z rôznych dôvodov po 1.vyučovacej hodine – rodič má právo si prevziať jeho obed.

            Mobilné telefóny

            • Rodičia hlasovaním schválili spôsob používania mobil.telefónov: Žiakom sa zakazuje používať mobilný telefón v priestoroch školy. Žiak môže mať v škole iba vypnutý mobilný telefón. Použiť ho môže výhradne s povolením učiteľa – buď v nutných prípadoch na komunikáciu s rodičom alebo ako učebnú pomôcku – kalkulačka, fotoaparát, kamera, úložný priestor. Porušenie sa kvalifikuje ako porušenie školského poriadku so zápisom v triednej knihe, zabavením telefónu a uložením vo vypnutom stave do trezoru školy. Zákonný zástupca po informácii o odobratí telefónu si ho príde prevziať osobne.

            Zápisné poplatky

            • Rodičia hlasovaním schválili zvýšenie zápisného o 2 € oproti minulého roku. 1 dieťa 12 €, 2 a viac detí 16 €. V týchto poplatkoch je zahrnuté poistné a čiastočná úhrada pracovných zošitov.

             

          • Plavecký výcvik

          • V druhom júnovom týždni sa v príjemnom prostredí bazéna v hoteli Chemes na Zemplínskej šírave uskutočnil plavecký kurz žiakov 8. a 9. ročníka našej školy.  Zdokonalili sa v plaveckých štýloch – kraul, prsia, znak aj motýlik. V rámci pobytu navštívili Hvezdáreň v Michalovciach, kde im priblížili 50 rokov prvého pristátia človeka na Mesiaci, v kupole hvezdárne sa oboznámili s pozorovaním a zobrazovaním  Slnka cez hvezdársky ďalekohľad a tým, ako ovplyvňuje činnosť tejto žiarivej hviezdy život človeka cez magnetizmus a prácu satelitov. Spoznali prírodné prostredie malého slovenského mora, uskutočnili túru a okúpali sa na Vinianskom jazere. Zahrali si volejbal, badminton, stolný tenis aj bowling a statočne bojovali medzi sebou s vodnými bombami a navštívili 5D kino v OC Zemplín.

        • FESTIVAL ŠTYROCH ŽIVLOV AMAVET Bratislava
          • FESTIVAL ŠTYROCH ŽIVLOV AMAVET Bratislava

          • 7.6.2019 sa naši žiaci zúčastnili festivalu vedy a techniky AMAVET. Cieľom Festivalu 4 živlov je pomôcť školám aktívnejšie sa zapájať do výchovno-vzdelávacích projektov, podporovať činnosti vedúce k environmentálnemu správaniu sa žiakov a k rozvoju vzdelávacích schopností. Festival má formovať pozitívne postoje žiakov, rozširovať a prehlbovať vedomosti a zručnosti žiakov v prírodovednom, biologickom, chemickom a fyzikálnom smere vzdelávania. Základným princípom je  tvorba vedátorských projektov podnietiť v žiakoch záujem o bádanie vo všetkých oblastiach života.

          • Festival 4 živlov

          • Na pôde CZŠ s MŠ sv.Juraja Gorkého 55 Trebišov sa konala prehliadka malých vedeckých projektov - Festival 4 živlov. Stretlo sa tu 31 žiakov z 5 škôl trebišovského okresu- ZŠ Michaľany /3 projekty/, Parchovany,/2projekty/ Sečovce Obchodná /2projekty/, Sečovce Komenského /1projekt/, Trebišov Gorkého /3projektya sme radi, že sa k nám pridali aj mladí vedci zo ZŠ Slanec, z okresu Košice okolie. Žiaci vo veku 10-16 rokov tu predstavili 13 projektov, výsledky svojej dlhodobej práce na projektoch v oblasti bádania, ktorými boli živly: voda, pôda, vzduch a oheň. Tieto živly prezentovali vo vedách ako sú fyzika, chémia, biológia, robotika, ekológia a ľudské zdravie.

          • Do školy na bicykli

          • Do školy na bicykli

            Do školy na bicykli

            Výsledky súťaže:

              

            Prvý stupeň                       Druhý stupeň

            1.miesto 3.A                     1.miesto   6.A

            2.miesto 2.A                     2.miesto   8.A

            3.miesto 1.A                     3.miesto  7.

            Víťazkou – „Bicykel  - kolobežka z inej planéty“ – je

            Dianka Kurišková – 4.r.

            Na víťazov čaká sladké prekvapenie!

            Blahoželáme !

          • MINICOOL VOLLEY

          • Oblastné kolo v MINICOOL VOLLEY chlapcov

            Naši chlapci skončili na 3.mieste v mini volejbale vo finálovej oblasti a postúpili na celoslovenské kolo, ktoré bude v Poprade. Gratulujeme !!!

          • Testovanie 9

          • Výsledky Testovania 9

            Priemerná úspešnosť školy - MAT- 67,7 %      SJL - 62 %. Priemerný percentil  - 53,7 %

            Priemerná úspešnosť Slovensko - MAT- 63,1 %      SJL - 62,3 %. Priemerný percentil  - 49 %

             

            Deviatakom gratulujeme. Ich dosiahnuté priemery sa zhodujú z dosiahnutými priemermi na ich vysvedčeniach. Prajeme šťastnú voľbu strednej školy. :) 

             

          • Mladý záchranár

          • Okresné kolo Mladý záchranár - naši žiaci dosiahli obrovský úspech.

            Družstvo C obsadilo 9.miesto, družstvo A 2.miesto a družstvo B sa stalo víťazom MZ CO základných škôl. Gratulujeme!

             

          • Deň narcisov

          • V roku 2019 je heslom kampane ku Svetovému dňu proti rakovine ,, Ja som a ja budem.“  

          • Farebný týždeň

          • Posledný marcový týždeň sa na našej škole niesol v znamení farieb odevov . Modrá, biela, červená, sivá, zelená.....Týmito farbami sme si chceli pripomenúť, že svet okolo nás je rôznorodý a každý človek v ňom je iný. Pripomenuli sme si takto Medzinárodný deň boja proti rasovej diskriminácii, ktorý vyhlásilo valné zhromaždenie OSN, ako reakciu na smrť 69 demonštrujúcich v juhoafrickom meste Shaperville v roku 1960 proti novému zákonu obmedzujúcemu ich slobodu.

            Krátkym kultúrnym programom sme chceli demonštrovať  zameranie školy  na výchovu žiakov k tolerancii, k harmónii života na našej škole, k pochopeniu inakosti a jedinečnosti každého žiaka.

            Prvý jarný deň sa spája tiež s farbami, kvitnúcimi kvetmi a zrodením nového života. Žiaci prvého stupňa nám svojím recitačným pásmom priblížili každoročné ožívanie prírody, žiaci ŠZŠ zaspievali piesne a žiaci druhého stupňa ZŠ v druhej časti programu vystúpili so spevom a tancom dotvárajúcim radostnú atmosféru jari.

          • Múzeum na kolesách

          • Dňa 27.2.2019 sa vybralo historické múzeum na kolesách za našimi žiakmi. Účinkujúci sprostredkovali zábavnou formou históriu 2. svetovej vojny. Žiaci získali množstvo informácií nielen o priebehu vojny, ale aj o ľuďoch, ktorí sa jej zúčastnili.
            Zoznámili sa dôležitými funkciami ľudí od prieskumníkov až po tankistov, s ich oblečením, úlohami, s maskovaním a ošetrovaním ranených. Všetci odchádzali spokojní a navyše obohatení o skvelé zážitky a nové vedomosti.

          • Farebný týždeň

          •      Pri príležitosti Medzinárodného dňa boja proti rasovej diskriminácii žiacky parlament organizuje v termíne od 18. do 22. marca 2019  na podporu výchovy tolerancie  s menšinami Farebný týždeň.

                 Žiaci v školskom parlamente sa dohodli, že počas tohto týždňa:

            1. Každý deň prídu do školy v tričkách inej farby:

            18. 3.   pondelok     - modrá

            19. 3.   utorok         -  biela

            20. 3.   streda          -  červená/ružová

            21. 3.   štvrtok         -  sivá /dievčatá čelenky

            22. 3.   piatok          -  zelená/tyrkysová

            2. Pripravia 21.3.2019  kultúrny program pri príležitosti 1.jarného dňa.